Опубліковано

ТОП 5 ефективних засобів для росту волосся

TОП 5 ефективних засобів для росту волосся

Про ефективність міноксидилу багато сказано. Це, без перебільшення, один із найсильніших засобів для росту волосся. Проте, варто поговорити про інші засоби, які позитивно впливають на ріст волосся і бороди й будуть корисні як чоловікам, так і жінкам. Серед засобів ми обрали ті, які можна вільно придбати в аптеках і супермаркетах.

Нікотинова кислота

Ніацин, ніацинамід, нікотинамід, вітамін B3 – все це синоніми нікотинової кислоти. Дія ніацину дещо схожа на дію міноксидилу: в організмі він бере участь в окислювальних реакціях, метаболізмі білків і амінокислот, процесах транспортування та ін. Вітамін B3 розширює дрібні кровоносні судини й покращує кровообіг шкіри. Також активує обмінні процеси в тканинах, що перешкоджає випаданню волосся і стимулює його ріст. Нікотинова кислота відновлює пошкоджені волосяні цибулини та пробуджує нові, зміцнює фолікули, знижує вироблення шкірного сала й збільшує синтез білка, від чого волосся стає густішим.

Кофеїн

Кофеїн тонізує та покращує кровообіг у шкірі голови, що сприяє оздоровленню волосяних фолікулів. Таким чином, волосся стає сильнішим і здоровішим. Також дана речовина ефективна в боротьбі проти андрогенної алопеції. Доведено, що кофеїн пригнічує вироблення гормону дигідротестостерону, наявність якого у великій кількості може викликати облисіння. Для досягнення ефекту засіб необхідно наносити безпосередньо на шкіру голови, тому вживання кави ніяк не може вплинути на ріст волосся.

Настоянка стручкового перцю

Один із найдавніших засобів, який використовували наші предки. Капсаїцин, що міститься в стручковому перці, сприяє притоку крові до волосяних фолікулів, пробуджує сплячі цибулини та стимулює їх розвиток. Використання настоянки дозволить збільшити швидкість росту волосся. Засіб містить вітаміни й мікроелементи, що живлять шкіру голови. Чинить антисептичну дію, бореться з лупою. А олії, що входять до складу засобу, пом’якшують шкіру.

Вітаміни A і E

Ретинол (вітамін A) бере безпосередню участь в живленні фолікулів, а вітамін E допомагає укріпити їх і сприяє швидшому відновленню. Варто зазначити, дані вітаміни корисні для волосся як при зовнішньому застосуванні, так і при вживанні їх в якості біологічно активної добавки.

Реп’яхова олія

Проявляє ефективність за рахунок багатого складу корисних речовин для волосся. У складі є ті ж вітаміни A і E, в невеликій кількості нікотинова кислота, вітамін C та інші. При застосуванні олії волосся стає міцнішим і густішим, прискорюється ріст та покращується загальний вигляд. Волосся пом’якшується, наповнюється життям та блиском. Засіб прекрасно комбінується з міноксидилом, підсилюючи його дію.

Список дієвих засобів можна продовжувати, але зупинимось на даних п’яти. На їх основі буває безліч засобів для боротьби з облисінням. Такий засіб представлений і в нашому інтернет-магазині.