Опубліковано

Вплив гоління на ріст волосся

Вплив гоління на ріст бороди

Ти, очевидно, чув багато інформації про те, як гоління впливає на ріст бороди. Дехто каже, що чим більше голишся, тим швидше росте волосся. Правда це, чи ні – сьогодні розберемось.

В сучасному світі, де інформації більше, ніж попиту на неї, є масса статей, які ніби-то вивчають дане питання. Багато блогерів, які продають засоби для росту волосся, складають цілі мемуари про те, як правильно голитись, впарюють додаткові продукти для “правильного” гоління тільки для того, щоб продати свій товар і здерти якомога більше шкір із довірливого покупця, який не знає істини. Вони кажуть: “Голись по системі, в певний час, в певні дні правильним інструментом і буде тобі щастя”. Всі ці рекомендації доходять до такого абсурду, що від себе хочеться тільки додати: “Ще врахуй фазу місяця, магнітні бурі, обов’язково проводь даний ритуал опівночі біля цвинтаря на перехресті доріг, використовуючи корінь мандрагори, попередньо три рази кинувши за плече щіпку солі.”
Будемо розбивати подібні міфи в пух і прах!

Міф 1. Щоденне гоління стимулює швидший ріст волосся. Воно стає темнішим і товщим

Найбільш поширена казка, яку ти чув. Цей міф спростував доктор Берман в своїй статті для журналу Science Digest в жовтні 1963 року.
Щоденне гоління тобі не дасть нічого крім подразнення і сухої шкіри. Правда у тому, що ріст волосся не залежить від зовнішніх чинників. Більше того, зовнішня частина волосся, яку ти бачиш – ніщо інше, як нежива ороговіла тканина. Всі процедури з неживою тканиною ніяк не впливають на живу частину волосся, а саме фолікулу.

Міф 2. Не можна одразу збривати пушкове волосся, яке виросло внаслідок стимуляції міноксидилом

Ще один міф, який активно просувається горе-блогерами. Ті мотивують це тим, що пушкове волосся ще не зовсім окріпнуло і після гоління просто може випасти. Логіка незрозуміла, якщо порівнювати з першим міфом.

Міф 3. Для більш швидкого росту волосся голитись треба тільки за напрямком його росту, а не навпаки

І знову неправда. Чого тільки не придумають, щоб видатись великими гуру в очах довірливих покупців. Напрямок гоління ніяк не впливає на швидкість росту волосся, проте, гоління проти росту волосся викликає більше подразнень, що для когось є вирішальним моментом.

Ріст волосся можна стимулювати через вплив на шкіру, але аж ніяк не на волосся. Такими стимуляторами можуть бути засоби з міноксидилом. Проте, не забувай, основою для здорового міцного волосся є здоровий організм.