Опубліковано

Minoxidil неефективний?

Minoxidil не ефективний?

Міноксидил є дійсно одним із найефективніших засобів для стимуляції росту волосся. Його ефективність доведена чисельними клінічними випробуваннями й відгуками людей, які спробували даний засіб на власному досвіді. Але, враховуючи індивідуальність кожного організму, реакція на міноксидил може бути різна та у деяких випадках міноксидил може бути малоефективним.
За статистикою 9 із 10 користувачів міноксидилу мають очевидні результати вже через 2-3 місяці й, з власного досвіду роботи з клієнтами і їх відгуками, можемо сказати, ця статистика близька до істини.
Але як бути тим, хто не потрапив в число тих 9 із 10 щасливчиків? Спробуємо розібратись.

Як діє міноксидил?

Для початку варто розібратись як діє міноксидил, щоб зрозуміти, чи буде він ефективним:

– збільшує кількість азоту в крові, який бере безпосередню участь в метаболічних процесах;
– активує калієві канали, що призводить до розширення судин;
– підсилює кровообіг у шкірі;
– покращує живлення і збагачує киснем волосяні фолікули.

З вищесказаного можна зробити висновок, що основна ефективність міноксидилу базується на покращенні живлення волосяних фолікулів, проте, варто сказати, що міноксидил сам по собі не є поживною речовиною для волосся, а тільки стимулятором росту.

Коли засіб може бути неефективним?

Якщо ти використовуєш міноксидил більш як 2 місяці й не маєш очевидних результатів, причиною може бути наступне:

– неправильне харчування та недостатня кількість вітамінів і мінералів в організмі;
– несистемне застосування засобу (необхідно використовувати двічі на день рано та ввечері);
– проходження хімієтерапії;
– приймання стероїдів / гормонів;
– гормональні збої в організмі;
– механічні пошкодження та рубці (на рубцевій тканині відсутні фолікули).

Що тоді робити?

Перш за все, не панікувати і не опускати руки! Звісно, нам хочеться все й одразу, але так буває далеко не у кожного. Іноді, “прорив” може початись через 3 і більше місяців, тому міноксидил рекомендовано застосовувати не менше 6 місяців. Деяким волосяним фолікулам необхідно більше часу, щоб прокинутись. Проте, щоб досягти бажаного результату, можна скористатись наступними рекомендаціями:

Перейди на більші концентрації міноксидилу. Якщо протягом досить довгого часу (2 і більше місяців) ти не помічаєш появи нового пушкового волосся, варто спробувати засоби з більшою концентрацією міноксидилу. Користуєшся 2% лосьйоном? Спробуй 5% міноксидил. Коли ефекту від 5% не спостерігається, спробуй 10% засіб.
– Застосуй мезороллер. Ти, напевно, чув про цей чудовий гаджет. В поєднанні з ним міноксидил може розкритись на всю силу, оскільки проникнення засобу в шкіру значно посилюється завдяки мезотерапії.
– Не забувай про вітаміни та мінерали. Особливо корисними для волосся є біотин та цинк.

Якщо ж ти здоровий, ведеш правильний спосіб життя, ці рекомендації тобі допоможуть виростити гарну густу бороду чи шевелюру.