Опубліковано

Minoxidil для жінок

Minoxidil для жінок

Переважна більшість наших постів в Instagram розрахована на чоловічу аудиторію, але сьогодні поговоримо про міноксидил для жінок, а саме 2% лосьйон. Дана концентрація діючої речовини оптимальна для жінок. У важких випадках облисіння можливе застосування 5% міноксидилу 1 раз в день.

У яких випадках можна і варто застосовувати Minoxidil жінкам?

Косметичні засоби на основі міноксидилу застосовуються для боротьби з андрогенною алопецією “по чоловічому типу”. Тобто, коли випадіння волосся починається з средини голови з поступовим облисінням бокових зон.
Дуже важливо починати застосування міноксидилу на ранніх етапах даної проблеми, адже на запущених стадіях вирішити проблему з випадінням волосся буде куди важче. Чим раніше ти почнеш вирішувати дану проблему, тим швидше зможеш відновити волосяний покрив шкіри голови. Варто зазначити, що на початковому етапі застосування засобів з міноксидилом може спостерігатись активне випадіння волосся, проте не варто лякатись, адже на місці волосся, що випало, починають рости нові здорові й сильні фолікули.

Як діє Minoxidil?

Засоби на основі міноксидилу впливають безпосередньо на волосяні фолікули:

– стимулюють кровообіг і, як наслідок, покращують живлення волосяних цибулин;
– пробуджують фолікули, які “сплять”;
– стимулюють ріст нового волосся;
– стимулюють випадіння безнадійно нездорових фолікул, на місці яких починають рости нові, сильні та здорові.

Коли очікувати результати?

Очікувати швидкого ефекту від міноксидилу не варто. Як правило, випадіння волосся припиняється через 4-6 тижнів щоденного застосування. Через 6-8 тижнів з’являється нове пушкове волосся, яке з часом перетворюється в повноцінний сильний волосяний покрив. Помітні результати можна спостерігати вже через 3-6 місяців від початку використання міноксидилу. 

Коли припиняти застосовувати  Minoxidil?

Міноксидил, як і писали раніше, потребує достатнього часу, щоб проявити себе в повній силі. Рекомендований період застосування засобів з міноксидилом – від 6 місяців. За цей час нове волосся встигає помітно укріпитись, набратись силою і життям. Не варто припиняти використання міноксидилу раніше, адже є велика ймовірність відновлення випадіння волосся і втрати всіх помітних результатів, отриманих таким нелегким шляхом.

Активний ріст волосся потребує певних умов, таких як:

– достатню кількість поживних речовин в організмі (білки, вітаміни, мінерали);
– збалансований гормональний рівень;
– ведення здорового способу життя.

Це основа здорового, густого та сильного волосся.

Зауважимо, міноксидил може бути неефективним у випадку гормональних збоїв, вагітності, вживання деяких препаратів (антибіотики, гормони, хіміотерапія), механічних пошкодженнях шкіри голови. Варто розуміти, що волосся є індикатором здоров’я всього організму. Правильно харчуйся, веди здоровий спосіб життя, не зловживай різними непотрібними стимуляторами і твоє волосся тобі віддячить.