Опубліковано

Скільки часу потрібно застосовувати Minoxidil?

Скільки часу потрібно застосовувати Minoxidil?

Ти починаєш користуватись міноксидилом і виникає логічне питання – як довго його застосовувати для досягнення бажаних результатів?

Одразу варто сказати, що дуже важко зробити точний прогноз, щоб дати відповідь на це питання, адже існує багато факторів впливу. Проте можна навести середньостатистичні дані, які допоможуть тобі розібратись в даній темі.

Що впливає на ріст волосся?

Для того, щоб зрозуміти чи буде міноксидил дієвим у твоєму конкретному випадку і скільки часу потрібно для досягнення омріяних результатів, необхідно визначити основні чинники, від яких залежить нормальний ріст волосся:

  • спадковість – чи не найголовніша ознака. До прикладу: народи Кавказу, араби, євреї і деякі інші національності від природи мають густе волосся і є нормальним, коли у хлопців 15-16 років починає активно рости борода. Жителі ж Азії мають ситуацію з точністю до навпаки: рідке волосся, рідка борода, або взагалі її відсутність у більшості представників чоловічої статі;
Скільки часу потрібно застосовувати Minoxidil?
  • гормональний фон організму – теж один із найважливіших факторів. В чомусь цей пункт схожий на перший, але в цьому випадку ти частково можеш впливати на рівень тих чи інших гормонів;
  • відсутність чи наявність хвороб – особливо тих, які пов’язані зі щитоподібною залозою;
  • прийом препаратів – в тому числі гормональних, хімієтерапії, сильних антибіотиків тривалий час;
  • спосіб життя – важливий чинник, який іноді просто ігнорують. Правильне харчування, заняття спортом, відсутність шкідливих звичок, – все це, якщо не напряму, то побічно впливає на стан волосся.

Звісно, перелічені не всі фактори, але найосновніші, які не можна ігнорувати, коли мова йде про відрощування якісного волосяного покрову.

Скільки має тривати курс Міноксидилу?

Як і говорили на початку, точних термінів не існує через особливості кожного організму. Однак є рекомендовані часові проміжки, від яких можна відштовхуватись.

Міноксидил деяких всесвітньо відомих брендів продається лише в коробці по 6 флаконів. Вже посередники, які купують такі коробки, продають засіб поштучно. І це зрозуміло, адже не у кожного є можливість і бажання купувати одразу таку кількість. Особливо в умовах українських реалій, коли більшість населення думає про те, як заощадити кошти, щоб вистачило на їжу.

Проте саме 6 флаконів, або ж 6 місяців застосування – рекомендований мінімальний термін. Такий тривалий період застосування є гарантією, що результати будуть і залишаться після відміни засобу. Але даний проміжок часу є лише рекомендацією. Необхідно індивідуально підходити до тривалості курсу, бо комусь може не вистачити і року чи більше для отримання бажаного ефекту, а хтось використовує міноксидил 2-3 місяці й вже має чудову бороду.

Ще важливим є те, де саме застосовується міноксидил. Теоретично немає різниці де відрощувати волосся (звісно, мова йде про ті частини тіла, де воно може рости від природи), однак на практиці – чим більша густина волосяних цибулин, тим кращий ефект. Відповідно, на голові (у разі відсутності андрогенної алопеції), як правило, тривалість застосування буває коротшою, ніж на бороді.

Потрібно розуміти той факт, що якісне не створюється швидко. Нам хочеться все й одразу: вкладати мінімум часу і мати максимум віддачі. Але так не буває. Цей принцип працює і з міноксидилом. Запасись терпінням, наполегливістю, застосовуй засоби правильно та систематично й отримаєш омріяний результат.