Опубліковано

Випадіння волосся від Міноксидилу

Випадіння волосся від міноксидилу

Одне із неприємних явищ, яке може спостерігатись у деяких користувачів засобів з міноксидилом – часткове випадіння волосся на початковому етапі застосування (як правило, перший місяць, рідше до 2 місяців). І хоча, зазвичай, це швидше виключення, ніж правило, подібне явище може мати місце.

Логічним є питання – чому так? Адже міноксидил має боротись з проблемою випадіння, а не спричиняти її. Спробуємо розібратись із цим в даній статті.

Чому випадає волосся від Міноксидилу?

На початковому етапі застосування міноксидил дійсно може спричиняти рясне випадіння волосся. Явище, звісно, неприємне, але не є патологією. Даний факт вказує на те, що міноксидил прямо впливає на волосяні фолікули. Як наслідок, волосся, яке знаходиться в стадії телогену (відпочинку) може випадати, а фолікул переходить в стадію анагену (активного росту).

Також варто розуміти, що у випадку безнадійно ослабленого волосся, яке не може нормально рости через пошкодження структури, немає іншого виходу, як просто його позбавитись, щоб натомість почало рости нове міцне та здорове волосся. Адже кількість волосяних фолікулів обмежена. І той факт, що на початку застосування міноксидилу певна частина волосся втрачається, говорить лише про те, що починає рости нове.

Ріст нового волосся помітний не одразу, адже корінь (фолікула) знаходиться на глибині до 2,5 мм в шкірі. Й потрібно декілька днів, чи навіть тижнів, щоб побачити нові “паростки” на місці втраченого волосся.

Не варто панікувати

Хоча, спостерігати втрату волосся на початковому етапі використання міноксидилу не дуже приємно, а іноді навіть і страшно, все ж не варто бити тривогу.

По-перше, дане явище не відображується на загальному стані волосся. Подібне помічає тільки той, хто застосовує міноксидил. По-друге, випадіння в результаті використання засобів свідчить про те, що вони працюють і процес відновлення волосяного покриву почався, а метаболічні процеси і живлення запущені. Все це є нормальним ефектом міноксидилу і не повинно викликати побоювань.

Скільки триває випадіння

Тривалість процесу залежить від багатьох факторів та особливостей кожного організму. Зазвичай подібне спостерігається протягом 1-3 тижнів, іноді довше. Все залежить від стану волосся, ступеню його ослабленості та кількості слабкого волосся. Вкрай не рекомендується припиняти застосування міноксидилу на даному етапі. Важливо розуміти, що подібне явище тимчасове й на зміну йому почнеться стадія активного росту волосся.