Опубліковано

Колір Міноксидилу

Колір міноксидилу

Користуючись міноксидилом, ми помітили цікаву річ, яка не могла не викликати логічне запитання – чому колір міноксидилу може відрізнятись від абсолютно безбарвного до яскраво помаранчевого, а іноді навіть з коричневим відтінком? На рівні простих користувачів ми не стали “копати”, щоб це зрозуміти, але, створивши бренд Minoxon, почавши виготовляти свій продукт, не могли не розібратись в даному питанні.

Нормальний колір Міноксидилу

Виробники лосьйонів пишуть, що колір міноксидилу вважається нормальним від прозорого безбарвного до жовтого чи навіть помаранчевого. І це дійсно так. Купуючи оригінальний міноксидил Kirkland у перевіреного продавця, було помічено, що, в залежності від партії, колір дійсно відрізнявся. Найчастіше міноксидил був з легким жовтуватим чи насиченим відтінком, значно рідше – майже прозорим, безбарвним. Дана властивість ніяк не впливала на ефективність засобу.

Чому змінюється колір?

Ще одне цікаве запитання. З власної практики можемо зробити висновки, що чим свіжіший лосьйон, тим він безбарвніший.

На фото праворуч лосьйон свіжіший всього на 1 тиждень, але навіть за такий короткий проміжок можна побачити різницю:

Колір Міноксидилу

Фото зовсім нового лосьйону, якому лише 3 дні. Як видно, він практично безбарвний:

Колір Міноксидилу

А ось фото “старенького” міноксидилу, якому 3 місяці:

Колір Міноксидилу

Звісно, говорити про “старість” такого міноксидилу не можна, адже термін придатності лосьйону 2 роки, але різниця в кольорі – очевидна.

Зазначимо, що на колір готового продукту впливає не тільки свіжість партії, а й інші чинники:

  • свіжість сировини (самого міноксидилу);
  • умови зберігання (температура, освітлення, доступ кисню);
  • наявність додаткових компонентів (як правило, кислот).

Очевидно, на зміну кольору впливає процес окислення, який спричиняє пігментацію розчину. Наявність кислоти у складі (азелаїнової чи лимонної) призводить до знебарвлення пігменту, саме тому 10% і 15% лосьйони, що містять азелаїнову кислоту, не зважаючи на подвійну й потрійну концентрацію міноксидилу, значно повільніше починають змінювати колір, ніж 5% чи 2% засіб без азелаїнової кислоти. Аналогічну ситуацію можна спостерігати й з 5% засобом Black Edition, в складі якого є азелаїнова і нікотинова кислота. Навіть через 3 місяці засіб не змінив колір:

Азелаїнова кислота в певній концентрації дає легкий жовтуватий відтінок, саме тому 10% і 15% міноксидил, до складу якого входить дана кислота, як правило, має легке забарвлення.

Як перевірити оригінальність Міноксидилу?

Звісно, в домашніх умовах без спеціального обладнання просто нереально провести аналіз і визначити точний склад засобу. Але є дві ознаки, які вказують на наявність міноксидилу в складі. Не будемо писати, як визначити підробку на прикладі конкретного бренду. Дані ознаки оригінальності міноксидилу стосуються будь-якого виробника. Це – колір і, як не дивно, смак (не здумай його пити).

Міноксидил може бути від безбарвного до яскраво помаранчевого кольору. Зміна кольору засобу не впливає на його ефективність. Однак, дана властивість дає змогу ще раз переконатись в оригінальності засобу і в наявності у складі саме міноксидилу.

Ще однією особливістю міноксидилу є гіркий присмак (хто наносив на вуса, той знає). І, так як із кольором, засіб стає гіркішим з часом. Засоби з кислотами у складі (азелаїнова, нікотинова, лимонна), відповідно, мають кисло-гіркий присмак.

Проте, найкращою гарантією є покупка у перевіреного, совісного продавця.